Recepta de la melmelada de móres amb tots els seus ingredients

 
Melmelada de Móres
Esbarzer amb móres madures

Potser la part més divertida de la recepta de la melmelada de móres és anar-les a collir amb tota la família. És entretingut i s’ha de vigilar de no esgarrinxar-se, però un cop elaborada la melmelada té la seva recompensa. Tot seguit us explico com la fem a casa, i tots els seus ingredients.

La móra és el fruit de l’esbarzer. L’esbarzer es localitza als marges de carreteres i pistes. El seu punt millor és al mes d’agost i setembre; llavors es poden collir ben madures (és a dir, ben negres).

La recepta amb tots els seus ingredients:

Cistells plens de móres
 • El primer que s´ha de fer és netejar-les amb aigua i treure les cues que han quedat en collir-les.
 • Un cop netes i escorregudes es posen en una cassola.
 • Amb el foc ben alt, coure les móres remenant sense parar i aixafant-les de mica en mica perquè vagi sortint el suc, fins que es torni tot d’un color vermellós. Les móres s’han d’anar desfent, però per fer-ho més ràpid es pot triturar la pasta amb el túrmix.
 • Si us molesten les llavors, podeu passar aquesta pasta resultant pel colador xinès esprement-ho bé.
 • Afegir el sucre, el suc de la llimona i la pell de la llimona. De la llimona només s’aprofita la part de fora de la pell, perquè la part blanca de l’interior amargantaria la melmelada. També s’hi afegeix un got d’aigua, i s’ha de remenar tot a foc molt lent durant uns 20 minuts. La quantitat de sucre a posar-hi depèn del paladar de cadascú. Personalment no m’agraden massa dolces i hi poso uns 600gr per litre de suc resultant.
Melmelada de móres

Un cop tenim la melmelada feta, ja podem omplir els pots.

 • Deixar refredar la melmelada. Un cop freda, omplir els pots de vidre fins dalt de tot, perquè no quedi aire a l’interior. Els tapem bé i els fem bullir al bany Maria durant 5 minuts. Un cop freds, ja es poden guardar al rebost.

3 Comments

 1. Núria

  Bon profit!

 2. Luz

  mmmmmmmmmm…¡¡¡que bona!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>