MUSEUS

Els museus del Pallars expliquen i interpreten la seva cultura, la seva història i el seu paisatge: el museu dels Raiers, el museu hidroelèctric de Capdella, el museu de la Conca Dellà i el Parc Cretaci, el Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç, Casa Bonifaci, Casal Manyanet i l’Epicentre.

EL MUSEU DELS RAIERS

Fins el 1930 el Pallars es comunicava amb la resta de Catalunya especialment gràcies als rius. Els rais servien per baixar la fusta de les muntanyes fins al mar i constituïen tot un món que vivia dels boscos. Al museu, a més de difondre els sistemes de transport fluvial de la fusta també se’n conserva el patrimoni. Des de 1979 el primer cap de setmana de juliol se celebra la Diada dels Raiers.

MUSEU HIDROELÈCTRIC DE CAPDELLA

A la Vall Fosca es pot visitar el Museu Hidroelèctric de Capdella un espai d’interpretació i descoberta que ofereix un recorregut que abasta des dels orígens de la Central fins a la seva posta en funcionament el 1914, explicant també les repercussions econòmiques i socials que va tenir pel Pallars i per a tot el país, la seva construcció. El museu també ret homenatge a les 4000 persones que van treballar-hi en aquell temps, quan el progrés arribava a les terres d’una de les valls més ben guardades

MUSEU DE LA CONCA DELLÀ I EL PARC CRETACI

A Isona, el Museu de la Conca Dellà i el Parc Cretaci ens presenta la fauna i flora de la comarca ara fa 65 milions d’anys, quan hi vivien els últims dinosaures. Als jaciments s’hi han conservat les petjades i els ous d’aquestes bèsties. El Museu també explica el passat de l’Aeso romana i la importància del període medieval que ha deixat castells com el d’Orcau o el de Llordà.

ELS ANTICS COMERÇOS MUSEALITZATS DE SALÀS DE PALLARS

A Salàs de Pallars el museu són els mateixos carrers del poble, on hi ha un conjunt d'establiments propis del comerç del país, ambientats amb béns d'ús quotidià utilitzats des de finals del segle XIX fins al final del franquisme (1975-1980). Aquest particular viatge en el temps permet recordar i descobrir l'evolució del disseny comercial i la seva publicitat.

L'EPICENTRE

És el punt neuràlgic de la informació turística de la comarca i l’espai on s’expliquen els valors del seu patrimoni cultural i natural. Ofereix una experiència atractiva d’oci cultural, mostra els atractius de la comarca i motiva als visitants a descobrir paisatges, llegat històric, recursos, productes i serveis. Es tracta d’un espai de visita imprescindible per a qui vulgui conèixer el Pallars Jussà, saber quines són les opcions per fer visites i activitats, i gaudir dels productes locals i de l’oferta turística.

Us agradaria gaudir d'aquests museus

CONTACTA'NS

Truca'ns al +34 973 661 787

Vols parlar amb nosaltres?

Envia'ns un mail

Utilitzeu aquest formulari per fer-nos arribar els vostres dubtes, preguntes, suggeriments o qualsevol altra comunicació.

Passa per casa

Quasi sempre estem a casa, entra-hi i te l'ensenyarem! CASA LEONARDO C/La Bedoga nº2 25514 Senterada