L’epicentre: el nou centre de visitants del Pallars Jussà

Logo turístic del Pallars Jussà

Aquest cap de setmana, 27 i 28 de juliol de 2013 s’inagura l’Epicentre, el nou centre de visitants del Pallars Jussà situat a Tremp (Passeig del Vall, 13). Un nou equipament destinat a promoure el turisme a la comarca que preten ser una finestra al Pallars Jussà.  És a dir, vol despertar l’interès del visitant tot presentant els atractius que té la comarca del Pallars Jussà, atractius tan arquitectònics, naturals i culturals amb l’objectiu d’animar al visitant a recórrer la comarca, a visitar aquells racons que més els han agradat.

A banda dels serveis d’atenció i informació al visitant -centralitzats a la planta baixa de l’edifici-, el nou Epicentre acull espais d’exposició on es presenta una introducció als atractius turístics de la comarca del Pallars Jussà. Els continguts del centre d’interpretació s’estructuren en sis àmbits distribuïts en les dues primeres plantes de l’edifici: ‘Geologia i terra de dinosaures’, ‘L’espectacle de la natura’ i ‘Els sons de la nit’ a la primera planta, i ‘El pas de les cultures’, ‘Escolta una història’ i ‘Històries de gent del Pallars’ a la segona. A més a més, el nou Epicentre compta amb aules didàctiques i sala de consultes per a investigadors. Tot plegat, uns 700 m2 destinats a promoure l’activitat turística al Pallars Jussà.
L‘Epicentre s’inaugura aquest cap de setmana  amb unes jornades de portes obertes, tot convidant els pallaresos a fer-se seu aquest nou equipament amb l’objectiu d’implicar la població en la difusió de la riquesa patrimonial, natural i cultural . Fes-te Amic del Pallars Jussà i converteix-te en el seu principal ambaixador.Pots omplir la butlleta de Fes-te Amic del Pallars Jussà  i t’aniran informant de les accions que es duguin a terme (promocions, inauguració, presentacions…).

PROGRAMA D’ACTES PER L’OBERTURA DE L’EPICENTRE

DISSABTE 27/07/2013 -JORNADA DE PORTES OBERTES ( 10,30-13,30h i 17,30-20,30h)

  • 10,30h: Inici de la jornada amb la presència dels actors Eduard Muntada i Aleix Albareda, que interpreten els personatges “Cullera” i “Estadella” a la popular sèrie Gran Nord de TV3, ambientada al Pallars.
  • Durant tot el matí  la companyia de teatre “A galet” serà present amb caracteritzacions de personatges relacionats amb les temàtiques dels espais expositius. La jornada tindrà ressò al programa ‘Matinal Brutal’ de GUM FM, que donarà veu en directe a les persones que assisteixin al centre.
  • 19,00h: Presentació de la publicació ‘Els cellers del Pallars Jussà’, editada pel Consell COmarcal del Pallars Jussà a càrrec de Jordi Mir. 

DIUMENGE 28/07/2013- MATÍ DE PORTES OBERTES (10,30h-13,30h)

  • 12,30h Presentació del llire “L’electricitat al Pallars Jussà, 1911-1940. Imatges d’un temps i d’un espai”, de Martí Boneta i Carrera i Xavier Tarraubella i Mirabet.
Fer turisme pel Pallars Jussà és viatjar als orígens. Uns orígens que han donat forma a la nova marca turística i al nou logo turístic de la comarca.
Nou logo turístic del Pallars Jussà
Nou logo turístic del Pallars Jussà

Entendre la formació dels Pirineus o seguir les petjades dels últims dinosaures: el Pallars Jussà és una instantània de fa 65 milions d’anys que es pot descobrir al Parc Cretaci d’Isona.

Viatjar als orígens és remuntar-se al passat més remot, però també a un passat molt més recent. Al Pallars Jussà es pot admirar l’espectacularitat dels castells romànics de Mur i Llordà, erigits quan aquesta terra marcava la frontera entre musulmans i cristians; o comprendre la importància cabdal que va tenir la generació d’energia a la Vall Fosca per al desenvolupament industrial de Catalunya a principis del s. XX al Museu Hidroelèctric de Capdella.
Turisme de natura i turisme cultural, el Pallars Jussà reuneix una oferta plural capaç de satisfer els interessos més diversos, però, en qualsevol cas, un territori autèntic que ha viscut al marge del turisme de masses i que ofereix, ara, el valor d’allò genuí.
 

 

Amb l’obertura el cap de setmana del 27 i 28 de juliol del Centre de visitants del Pallars, l’Epicentre, el Consell Comarcal dona a conèixer un video promocional amb imatges de la comarca i del mateix centre, que aquí us deixo.

Espero que gaudiu molt del Pallars Jussà!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>