EL CASTELL DE LLORDÀ

Es tracta d'un espai fortificat del segle XI. És un dels millors exemples d'arquitectura no estrictament religiosa, sinó de caire residencial, més importants d'època alt-medieval conservats a Catalunya, obra d’Arnau Mir de Tost.

Es tracta d’un espai fortificat del segle XI. És un dels millors exemples d’arquitectura no estrictament religiosa, sinó de caire residencial, més importants d’època alt-medieval conservats a Catalunya, obra d’Arnau Mir de Tost.

El castell de Llordà disposava de tres recintes. El recinte exterior, avui pràcticament desaparegut, tancava el turó de cingle a cingle, en ell restaven inclosos l’església de Sant Sadurní i diversos habitatges.

El castell, pròpiament dit, s’aixeca en el cim del turó. El segon recinte separa l’àrea pública de la militar, aquest té una planta triangular i pel sector accessible presenta una façana flanquejada per imponents torres quadrades que vetllen per l’accés al castell sobirà; en el present només es conserva una de les torres. L’entrada es situava en el bell mig del mur, i era de les anomenades en colze, per garantir la defensa de l’accés.

A l’interior s’obre un ampli pati d’armes amb dependències militars annexades al mur que s’adossa a la torre quadrada. De ben segur que el recinte interior del castell de Llordà n’és l’element més rellevant i distint. Allí s’aixeca un poderós edifici senyorial de planta rectangular, estructurat en dues plantes, extremament singular en l’època. Aquest edifici, amb aires de palau, només és comparable al que tenia el comte de Barcelona. La planta baixa és formada per una gran sala rectangular coberta amb volta de canó, aquest espai era garantia d’una gran flexibilitat d’ús. La planta superior, amb l’accés pel pati, té una gran sala senyorial que obre quatre grans finestres geminades als dominis del castell, un segon nivell de finestres i un elevat sostre, donen a la sala un aire regi; de ben segur el poderós cavaller.

 

RESERVA DIRECTAMENT AMB NOSALTRES, A LA FAMÍLIA QUE T’ATENDRÀ DURANT LA TEVA ESTADA

Reservar a la nostra web també té avantatges:

  • Millor preu garantit
  • Beguda de benvinguda
  • Escull l’habitació que més t’agradi
 

Castell de Sant Gervàs

Descobreix-lo!

Castell de Llordà

Descobreix-lo!

Castell de Mur

Descobreix-lo!

Reserva la teva habitació ara! Reservar directament té avantatges

CONTACTA'NS

Truca'ns al +34 973 661 787

Vols parlar amb nosaltres?

Envia'ns un mail

Utilitzeu aquest formulari per fer-nos arribar els vostres dubtes, preguntes, suggeriments o qualsevol altra comunicació.

Passa per casa

Quasi sempre estem a casa, entra-hi i te l'ensenyarem! CASA LEONARDO C/La Bedoga nº2 25514 Senterada

Comments are closed.