FESTES I TRADICIONS

El Pallars d’avui reivindica la memòria del que van ser, ho recorda refent les festes i les celebracions, les fires i les tradicions. Perquè per tirar endavant no es pot oblidar d’on es ve, ni qui es va ser. És per això que avui dia el Pallars és ben viu. Els pallaresos no s’han apartat de la terra. Saben que res no és fàcil i s’han esforçat treballant per guanyar la batalla del demà creant empreses respectuoses i lligades al territori i a la riquesa que genera.

Les festes i diades que no us heu de perdre: la diada dels raiers, la baixada de falles de la Pobla de Segur i la diada de rememoració de la fira de Salàs de Pallars.

LA DIADA DELS RAIERS

Fins el 1930 el Pallars es comunicava amb la resta de Catalunya especialment gràcies als rius. Els rais servien per baixar la fusta de les muntanyes fins al mar i constituïen tot un món que vivia dels boscos. Des de 1979 el primer cap de setmana de juliol se celebra la Diada dels Raiers.

LA BAIXADA DE FALLES A LA POBLA DE SEGUR

El 17 de juny, vetlla de la Mare de Déu de Ribera, se celebra a la Pobla de Segur una espectacular baixada de falles, una festivitat arcaica que és una fusió entre cristianisme i paganisme i una de les tant tradicionals festes de foc que se celebren a Catalunya entorn del solstici d’estiu.

DIADA DE REMEMORACIÓ DE LA FIRA DE SALÀS

L’antiga fira de bestiar de peu rodó que se celebrava a Salàs era una de les més importants de tota la Península Ibèrica. Des de l'any 2005 l'antiga fira s'ha convertit en un espai de record on, a més de potenciar el sector agroalimentària amb productes de proximitat, s'explica com era un dels motors econòmics més importants de la població

Us agradaria gaudir d'aquestes festes

CONTACTA'NS

Truca'ns al +34 973 661 787

Vols parlar amb nosaltres?

Envia'ns un mail

Utilitzeu aquest formulari per fer-nos arribar els vostres dubtes, preguntes, suggeriments o qualsevol altra comunicació.

Passa per casa

Quasi sempre estem a casa, entra-hi i te l'ensenyarem! CASA LEONARDO C/La Bedoga nº2 25514 Senterada