Excursió a la neu, amb raquetes i esquís antics, per la Vall de Riqüerna (Vall Fosca,Capdella)

El diumenge 5 de febrer, es durà a terme una excursió am raquetes i esquís antics, a la Vall Fosca, per la Vall de Riqüerna.

Programa:

“Dia d’hivern del 1930 a la Vall Fosca. Excursionistes i viatgers emprenen el camí del Port de Rus”

Dissabte 4/02/2012

19:30-Projecció d’una pel·lícula amb temàtica de muntanya antiga a l’Ajuntament de la Torre de Capdella.

21:00-Sopar col·lectiu (optatiu)

Diumenge 5/02/2012

8 :45-Punt de trobada : escola de Capdella

9:45-Sortida cap al Pont de Rus.

11:45-Arribada a destí, parada i cafè.

12:30-Tornada al punt de sortida.

13:45-Hora estimada final excursió.

Dinar a l’Hotel Montseny (optatiu). Preu 23€ aprox. Cal confirmació abans de 1/02/2012.

Capdella (1.422m) es troba encimbellat dalt d’un turó, mes amunt de la Central de Capdella, des d’on es tenen unes fantàstiques vistes sobre el pla d’Espui. En un lloc prominent del poble trobem l’església romànica de Sant Vicenç, del segle XI. Del nord-est de l’església surten dues rutes importants: la que porta fins al Port de Rus, passant per la vall glacial del riu Riqüerna, i la de Filià.

El camí de Rus ha estat emprat tradicionalment com la via de comunicació entre aquesta part de la Vall Fosca i la veïna vall de Boí; entre altres usuaris hi havia els que havien d’anar a “prendre les aigües” al balneari de Caldes de Boí, havent de superar el port de Rus de 2.617m i amb més de 6 hores de camí.

Al començament el camí és empedrat i poc després s’endinsa en un bosquet molt barrejat amb roures, castanyers, cirerers, freixes, pins, avellaners i alguns arbrers de ribera, presents per la proximitat del riu Riqüerna.

El camí va pujant i al cap d’una mitja hora abandonem el bosquet i s’obre davant nostre la vall de Riqüerna amb un canvi important de paisatge, molt més obert i alpí amb prats.

Més o menys en aquest punt ens col·locarem  les raquetes o esquís i començarem l’ascensió fins arribar al pont de Rus, on farem parada, per descansar, ens escalfarem al voltant del foc i prendrem un café.

Una vegada recuperades les forces, començarem el camí de tornada.

Calculem unes 2:15h de pujada i 1:15h de baixada. La durada total de l’excursió no pensem que superi les 5 hores.

Què cal portar per a la sortida? Cal que porteu aigua, alguna cosa per menjar i mitjons de recanvi. Cal portar una peça de roba d’abric a la motxilla per posar-se quan estiguem parats. Es convenient que la peça superior de la vostra indumentària sigui resistent al vent.

Telèfons de l’organització:

Albert    677269542         Raquel    666454851

No dubteu en posar-vos en contacte amb ells per ajudar-vos a preparar i trobar el vostre equipament.

Data límit d’inscripció: 2/02/2012

Quota inscripció: 10€ (amb material propi)

Quota inscripció + lloguer raquetes: 28€.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>