ELS NOSTRES ESPAIS NATURALS

El Pallars no ofereix una sola postal, n’ofereix moltes i variades: l’estany de Montcortès, la vall Fosca amb el seu telèferic i els Estanys de Capdella, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, el Congost de Mont-rebei, Boumort, el Parc Natural de l’Alt Pirineu,… I sabeu que al Pallars les pedres parlen? 

Fes-nos saber quina ativitat t´agrada fer, i t’informarem i t’aconsellarem sobre quina és la millor manera de fer-ho.

LA VALL FOSCA

Casa Leonardo es troba a l'entrada de la Vall Fosca, una vall situada als Pirineus, al nord de la comarca del Pallars Jussà, és un escenari suggeridor en el qual conviuen harmònicament l’aigua, la muntanya, la més variada vegetació i diferents espècies d’animals.

EL TELEFÈRIC DE LA VALL FOSCA

El telefèric de Sallente - Estany Gento, situat al límit nord de la Vall Fosca, permet accedir a més de 2.000 metres d’alçada i poder iniciar rutes al Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici.

ELS ESTANYS DE CAPDELLA, A LA VALL FOSCA

A la capçalera de la Vall Fosca trobem una trentena d’estanys, d’origen glacial, que formen part del Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici. Destaquen l’estany Tort, l’estany de Colomina o el de Mar, que són alguns dels més coneguts i visitats.

L'ESTANY DE MONTCORTÈS

L'estany de Moncortès, d'origen càrstic i situat en un paratge ben singular del Pallars, té una riquesa paisatgística i faunística molt destacable.

EL PARC NACIONAL D'AIGÜESTORTES I SANT MAURICI

L'únic parc nacional de Catalunya

EL CONGOST DE MONT-REBEI

El Congost de Mont-rebei és una de les rutes més espectaculars de Catalunya. D'ell s'ha dit que és "l'únic gran congost del territori verge", un estret amb una ruta excavada a la roca

BOUMORT

L'Espai Natural Protegit de la Serra de Boumort coincideix amb la Reserva Nacional de Caça de Boumort, espai protegit des del 1991 i situat als Prepirineus occidentals catalans. El principal atractiu és la important població de cérvols que hi habita.

PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU

El Parc Natural de l'Alt Pirineu, el parc natural més gran de Catalunya.

GEOLOGIA, ON LES PEDRES PARLEN

Al final del període Cretaci (entre el Juràssic i el Paleocè, o dit d’una altra manera, fa uns 65 milions d’anys) el Pallars era un paisatge marí. El xoc de les plaques tectòniques europea i ibèrica van fer alçar els Pirineus, un plegament geològic increïble que va comportar un capgirament en tots els àmbits. Al llarg de la comarca hi ha 26 punts d’especial interès geològic que permeten llegir el procés de formació de la Terra.

Us agradaria descobrir aquests racons

CONTACTA'NS

Truca'ns al +34 973 661 787

Vols parlar amb nosaltres?

Envia'ns un mail

Utilitzeu aquest formulari per fer-nos arribar els vostres dubtes, preguntes, suggeriments o qualsevol altra comunicació.

Passa per casa

Quasi sempre estem a casa, entra-hi i te l'ensenyarem! CASA LEONARDO C/La Bedoga nº2 25514 Senterada