LES ESGLÉSIES ROMÀNIQUES

A partir de la invasió dels àrabs, comença la construcció de la Marca Hispànica, que en aquestes terres es va dirimir amb força perquè en la lluita entre cristians i musulmans, la terra de front va ser el Pallars. D’aquells temps en queden els castells de frontera, veritables fortaleses construïdes fa 1.000 anys com el Castell de Mur o el Castell de Llordà, i esglésies alçades allà on hi havia un nucli de persones que resistien, com Santa Maria de Mur o la de Santa Maria de Covet, amb una portalada escultòrica amb forta personalitat. El Pallars és terra d’un romànic genuí: l’Església de la Verge de la Cinta a Llimiana, Sant Esteve d’Abella, Sant Vicenç de Capdella, Sant Martí de la Torre de Capdella, Sant Julià d’Espui, la Mare de Déu de la Plana de Pessonada, Sant Joan Baptista de Cellers, l’Ermita de la Mare de Déu de Fabregada, Santa Creu de l’Alzina i la Mare de Déu d’Arbul. 

SANTA MARIA DE MUR

Les pintures que decoraven l'absis central, es troben al "Museum of Fine Arts" de Boston (EUA) , són considerades com una de les millors mostres de pintura romànica a l'estranger.

SANTA MARIA DE COVET

La façana principal, orientada cap a l’est, presenta una portalada esculturada que es considera un dels conjunts més excepcionals d’escultura romànica de Catalunya.

LES ESGLÉSIES ROMÀNIQUES DE LA VALL DE BOÍ

El conjunt d'Esglésies romàniques de la Vall de Boí, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 30 de novembre del 2000 i inscrit en anglès com a Catalan Romanesque Churches of the Vall de Boí en la World Heritage List, comprèn un total de nou esglésies del romànic català situades en diferents pobles del municipi de la Vall de Boí (Alta Ribagorça).

Us agradaria gaudir d'aquestes esglésies

CONTACTA'NS

Truca'ns al +34 973 661 787

Vols parlar amb nosaltres?

Envia'ns un mail

Utilitzeu aquest formulari per fer-nos arribar els vostres dubtes, preguntes, suggeriments o qualsevol altra comunicació.

Passa per casa

Quasi sempre estem a casa, entra-hi i te l'ensenyarem! CASA LEONARDO C/La Bedoga nº2 25514 Senterada