VINS D'ALÇADA DEL PALLARS

Escapeu-vos un cap de setmana a conèixer el Pallars tot estant a Casa Leonardo, a la nostra casa rural, i gaudiu d’una experiència única de natura, viticultura i enologia, visitant els nostres cellers. Uns cellers que elaboren un vi de qualitat en bells paratges naturals i singulars dels Pallars.

Escapeu-vos un cap de setmana a conèixer el Pallars tot estant a Casa Leonardo, a la nostra casa rural, i gaudiu d’una experiència única de natura, viticultura i enologia, visitant els nostres cellers. Uns cellers que elaboren un vi de qualitat en bells paratges naturals i singulars dels Pallars.

Els Pallars, a mig camí entre el secà de la plana de Lleida i la neu de les pistes d’esquí, té un clima idoni per al conreu de la vinya i per a l’elaboració del vi. Un clima mediterrani amb forts contrastos de temperatura fa peculiar aquest territori i aporta un caràcter propi als vins que s’hi produeixen, sota la denominació d’origen Costers del Segre. La comarca, però especialment les terres situades a les conques, és una de les diferents subzones (subzona Pallars) que formen part d’aquesta denominació i avui en dia acull diferents cellers.

El Pallars Jussà és ple de cellers artesans. L’elaboració de vins, que comença amb els romans i que s’ha mantingut arrelada a les cases, assoleix un alt nivell aquests darrers anys gràcies a l’impuls de joves elaboradors que aposten per la qualitat i per treure el millor de les vinyes més altes de Catalunya.

Un dels cellers del Pallars que està assolint més renom a nivell mundial és el celler de Castell d’Encús, situat en un entorn privilegiat i màgic, amb uns vins de tons i matisos molt diferents i amb una complexitat aromàtica que els fan únics. A part de conèixer el celler i les vinyes, us impressionarà l’ermita i els trulls de fermentació de raïm que els monjos hospitalers al segle XII van esculpir a la roca, que funcionen per gravetat i que s’utilitzen per fermentar una important part de la producció.

Un altre celler de la comarca és el Celler Sauvella que ha contribuït a recuperar la vinya del sud dels Pirineus i assaja el rescat de varietat autòctones, com la brocada.

Al poble de Vilamitjana es troba un altre celler, el Celler Vila Corona, amb més de 20 anys de millora continuada en els processos de producció i elaboració.  En la línea de recuperar els vins dels nostres avantpassats, han tret al mercat Tu Rai… un vi elaborat amb varietats autòctones (monastrell, garnatxa negra i ull de llebre) fermentat amb un llevat autòcton i envellit cinc mesos en bóta de roure.

Al terme de Llimiana, a la vora del pantà de Terradets, trobem el Celler Mas Garcia Muret. Aquest celler s’ha edificat respectant l’orografia de la zona i està totalment integrat en l’entorn, perfecta unió entre modernitat i tradició, ja que la finca data els seus orígens el 1756. Unua és el primer vi d’aquest celler familiar.

També trobem el Batlliu de Sort, que a part de fer uns molt vins d’alta muntanya amb l’essència de la terra que els ha concebut, col·laboren a la recuperació del patrimoni paisatgístic.

Finalment, però no per això menys important, cellers regentats per dones joves i emprenedores:

  • El Celler Miquel Roca. És un petit celler familiar que està envoltat per un entorn privilegiat. Està situat al poble de Sant Cristòfol de la Vall, a la Vall de Barcedana. L’aposta per la qualitat del producte final és la base de la forma de treballar d’aquest celler, el qual creu en la mínima intervenció tant en el tractament de les vinyes com en l’elaboració del vi.
  • Al bell mig de la vila emmurallada de Figuerola d’Orcau trobaràs el celler Terrer de Pallars. Els vins són moderns i pretenen oferir el millor de la tradició vinícola del Pallars amb un toc de sofisticació; el macabeu en barrica d‘acàcia del Conca d’Orcau o la frescor dels vins d‘alçada en el cupatge de negres Conca de Tremp. El tast el fan en l’antic celler del s. XVII excavat en la roca mare.
  • El Vinyer, situat a Fígols de Tremp al Pallars Jussà, és una empresa de caràcter familiar que es dedica al cultiu de la vinya i a l’elaboració de vi. Els vins d’El Vinyer intenten transmetre tant la cultura com l’entorn Pallaresos, des de la geologia fins a la parla els donen nom. Frescos i aromàtics són un clar reflex del terreny i el clima de la Conca de Tremp.

A Casa Leonardo podreu delectar aquests vins tot estant a taula, i els podreu acompanyar amb altres productes artesanals locals.

Si voleu conèixer  els cellers i el seu procés de transformació, ens ho feu saber i des de la nostra casa rural us facilitarem la visita als cellers dels Pallars.

Reserva la teva habitació ara ! Reservar directament té avantatges

CONTACTA'NS

Truca'ns al +34 973 661 787

Vols parlar amb nosaltres?

Envia'ns un mail

Utilitzeu aquest formulari per fer-nos arribar els vostres dubtes, preguntes, suggeriments o qualsevol altra comunicació.

Passa per casa

Quasi sempre estem a casa, entra-hi i te l'ensenyarem! CASA LEONARDO C/La Bedoga nº2 25514 Senterada