El Cinquè Llac, una travessa circular de 5 etapes que podràs començar a disfrutar a partir de Setmana Santa. Camina el Pirineu màgic.

El Cinquè Llac és una travessa circular de senderisme amb inici i arribada a La Pobla de Segur (a només 200km de Barcelona), que transcorre pels Pallars i Alta Ribagorça, a través d’un itinerari senyalitzat dividit en 5 etapes.

“A partir de setmana Santa camina el Cinquè Llac, i descobriràs paisatges de gran bellesa, coneixeràs la historia i la cultura local, gaudiràs de l’esport, et delectaràs en la gastronomia autòctona i et relaxaràs en cases de turisme rural amb encant”.

El Cinquè Llac us permetrà caminar per un espai realment rural, inèdit però humanitzat, on els pobles mantenen el seu caràcter original i conserven les festes, costums , llegendes i  tradicions.

Les Llegendes us acompanyaran cada jornada, unes llegendes que impregnaran de màgia el vostre viatge per les muntanyes amb el fi de descobrir El Cinquè Llac:

Etapa 1: La Geganta Dormida i els Martisants de Peramea.

Etapa 2: L’Aquelarre de Serraspina i el Gramenet maleït.

Etapa 3: El Pont del Diable.

Etapa 4:La Casa Encantada

Etapa 5: El Llac de Montcortés, el Cinquè Llac.

Fent camí anireu aprenent que la zona ha estat habitada des de la prehistòria fins a l’actualitat. Trobareu dolmens, ermites, esglésies,vila closes, monestirs, ponts i restes romàniques, bordes, masies i  cabanes de pastor.

Aquests últims són exemples d’arquitectura en pedra seca, un ric tresor de la nostra historia, com també ho són els camins transcorreguts, camins de pastors.

AL llarg de la travessa comprovareu com la ramaderia ha anat modelant el paisatge que gaudim i coneixereu les seves races autòctones.

El Cinquè Llac us permetrà descobrir una gran diversitat paisatgística, amb la seva especificitat de fauna i flora, passejar per la zona perifèrica al Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici i pel PEIN del Llac de Montcortès, un ecosistema únic.

Mirant al cel descobrireu grans rapinyaires com el voltor comú, trencalòs, el Milà reial i àguiles marcenques, sobretot quan us apropeu a grans cingles com el de la Geganta Dormida, però també gaudireu del vol de caderneres, rossinyols, mallerengues,etc.

Mirant a terra podreu observar rastres de mamífers com el porc senglar, cabirol, cérvol,la fagina, la guineu, el gat fer, esquirols i altres rosegadors. I a la tardor podreu ensopegar amb algun que altre bolet.

L’aigua us acompanyarà en tot el viatge, passareu per fonts i al fons de les valls travessareu  rius i multitud d’inesgotables afluents.

En les zones altes, al voltant dels dos mil metres, visualitzareu  paratges immensos i inacabables de l’alta muntanya, on podreu contemplar els espais protegits, del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, amb els seus alts cims, com si estiguéssiu al balcó dels Pirineus.

Gràcies al Cinquè Llac coneixereu i aprendreu del medi que ens envolta.

Veniu-lo a caminar, us esperem!

2 Comments

 1. ROSA

  Com s’ha de fer per apuntar-s’hi? Quan és? Jo vull venir!

  • Casa Leonardo

   Mitjançant l’Agència de Viatges Pirineu Emoció. Tenim una oferta de llançament, on el transport de maletes i el tren dels Llacs et surt gratuït.
   Més informació
   Moltes gràcies pel teu interés.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>