El Cinquè Llac: Un producte de senderisme responsable i sostenible als Pirineus. Novetat primavera 2012.

Camina El Cinquè Llac i descobriràs paisatges de gran bellesa, coneixeràs la història i la cultura local, gaudiràs de l’esport, delectaràs la gastronomia autòctona i et relaxaràs en cases de turisme rural.

El CinquèLlac és una ruta de senderisme al Pirineu de Lleida, de mitja muntanya que la fa possible a tot tipus d’afeccionats,que transcorre per les dues comarques del Pallars i per l’Alta Ribagorça, a través d´un itinerari senyalitzat dividit en 5 etapes.

Al llarg de més de 100 Km. el senderista anirà superant l´orografia canviant que ens ofereix la natura, tot gaudint d´una de les zones del Pirineu més desconegudes i alhora més sorprenents, tot descobrint el Llac de Montcortés, el Cinquè Llac.

El Llac s´anirà divisant des de diferents pics de la ruta com si fos una gota d´aigua, fins què en la última etapa ens el  trobarem de ple.

Tot caminant es gaudirà de racons desconeguts i s´observarà paisatges de gran bellesa, tot coneixent la riquesa gastronòmica de la zona, la geologia, la fauna, la flora,… i les arrels identitàries de la història i la cultura de la població local. Fent camí s´anirà aprenent que la zona ha estat habitada des de la prehistòria fins a l´actualitat. Trobarem dòlmens, vila closes, ponts i restes romàniques, bordes, masies,… i cabanes de pastor. Aquests últims són exemples d’arquitectura en pedra seca, un ric tresor de la nostra història, com també ho són els camins transcorreguts, camins de pastors.

Al llarg del camí anirem veient com s´ha anat humanitzant el paisatge fins arribar a descobrir el Cinquè Llac, el Llac de Montcortés.

La gestió d’aquest producte turístic, El Cinquè Llac, ha fet que ens uníssim els allotjaments precursors de la ruta (Fonda Fasersia de La Pobla de Segur, Casa Parramon de Peramea, Casa Macianet de Beranui, Casa Batlle de les Iglèsies, Casa Leonardo de Senterada i Casa Churchill de Claverol) i l’agència comercialitzadora del producte (Pirineu Emoció de La Pobla de Segur) i hem creat l’Associació Marques de Pastor, amb l’objectiu de:

 • Crear activitat econòmica i turística.
 • Recuperar i transmetre valors patrimonials i etnogràfics.
 • Promocionar els productors locals tant agroalimentaris com artesanals.
 • i valoritzar els antics camins i crear productes turístics responsables i sostenible.
  En aquests moments hem acabat de netejar els camins i s’està treballant amb la senyalització, tot gràcies a l’aportació i entusiame del Consell Comarcal del Pallars Jussà, i l’acceptació del projecte per part dels Ajuntaments implicats.

Durant el proper mes acabarem d’enllestir la web www.elcinquellac.com on podran trobar tota la informació sobre les etapes, perfils, distàncies, … .

La primera promoció de la ruta del Cinquè Llac la farem aquest proper cap de setmana del 11 i 13 de novembre al Saló de Senderisme Trek&Walk de Barcelona, a l’espai promocional de l’IDAPA que s’inclou dins l’estand genèric organitzat per la Marca Pirineus. Allí us esperem per qualsevol qüestió que tingueu.

Camina el Pirineu fent turisme rural i descobriràs el Cinquè Llac!

Aquesta primavera 2012 us esperem caminant al Pirineu!

2 Comments

 1. maria sabarich joaniquet (Postres de Músic)

  Se us ha de felicitar!!!!!!!
  He estat mirant la ponència que vas presentar a les jornades de desenvolupament del pallars jussà i és un magnífic i gran producte turístic.
  Crec que si hi haguessin més productes d’aquests tipus, la nostra comarca seria més coneguda i nosaltres, encara, ens sentiríem més orgullosos del territori que tenim i no gaudim.
  Per qualsevol cosa que puguem fer, compteu a nosaltres.

  • Casa Leonardo

   Moltes gràcies Maria,
   Crec que petits projectes com El Cinquè Llac poden fer moure el territori.
   Esperem que generi altres cinèrgies i que sorgeixin d’altres productes turístics, així el Pallars començarà a ser un destí turístic.

   Gràcies emprenedors, vosaltres també heu fet un bon pas endavant i esteu fent un molt bon treball.

   Mireia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>