EL CINQUÈ LLAC

Descobreix El Cinquè Llac Ruta circular de senderisme responsable i sostenible, en 5 etapes, pel Pirineu de Lleida.

Una gran proposta de ruta a peu

100 km en 5 etapes, de casa rural a casa rural, caminant sense pes —ens encarreguem de portar-te les maletes d’allotjament en allotjament—, per descobrir un Pirineu profundament evocador i gens convencional.

Una ruta de mitja muntanya, autoguiada, sense dificultats tècniques, especialment pensada per als amants del caminar, que transcorre per les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça.

Un itinerari carregat de grans paisatges i de molta humanitat, amb inici i arribada a la Pobla de Segur, a menys de 200 km de Barcelona.

Camina el Pirineu màgic

El recorregut permet descobrir gegantes adormides, trobar cases encantades, evocar aquelarres de bruixes i creuar ponts construïts pel mateix dimoni. La ruta transcorre per indrets carregats amb llegendes i connotacions mistèriques que s’enfonsen en el temps d’una naturalesa salvatge, abassegadora, i unes comunitats humanes arraulides vora el foc les llargues nits d’hivern, mentre el torb i els llops campaven com a amos i senyors de foscors profundes. 

Al llarg de l’itinerari, des dels miradors i collades es divisa un espai d’aigua enigmàtic, com si fos una gran gota d’aigua. Un estany lluny de les capçaleres glaciars i dels grans embassaments del sud. Un estany enlairat entre altes muntanyes i profundes valls. A la darrera etapa, finalment, s’arriba i es descobreix aquest espai tan singular: l’estany de Montcortès.

Una muntanya molt humana

Fent camí es percep que es travessa un territori carregat d’història, una zona que ha estat habitada des de la prehistòria fins a l’actualitat.

La ruta permet descobrir dòlmens, ermites, esglésies, viles closes, monestirs i ponts romànics, a més de bordes i masies de muntanya.

A més del patrimoni més espectacular, la ruta en mostra un altre de més humil però encisador i cada cop més reconegut i respectat, com són els murs de pedra seca o les cabanes de pastor, construïdes només amb les mans —sense argamassa—i molta saviesa, és clar.

Una proposta de ruta amb ànima

El Cinquè Llac és una ruta impulsada per petits allotjaments turístics que creuen en el treball honest, en la dimensió humana del turisme, que aposten per visitants que comparteixin els seus valors de respecte i amor pel territori, per la natura i el patrimoni que ens han deixat els nostres avantpassats.

Una proposta responsable, sostenible i compromesa amb el territori

El Cinquè Llac s’emmiralla en els criteris del turisme responsable: el que crea millors llocs on viure i millors llocs per ser visitats. Així, per exemple, un 10% del preu del producte es destina a la recuperació i el manteniment dels antics camins tradicionals.

La proposta ha estat dissenyada per causar el mínim impacte ambiental. L’obsequi del viatge en el Tren dels Llacs pretén, precisament, incentivar l’ús del transport públic i el farcell i la carmanyola, per exemple,  per ajudar a minimitzar residus. Els mateixos allotjaments estan directament implicats amb la conservació de l’entorn.

Fruit d’aquest compromís amb el territori, voluntariats nacionals i internacionals treballen amb l’objectiu de recuperar murs de pedra seca.

El Cinquè Llac ha estat distingit amb el premi Medi Ambient 2015 de la Generalitat de Catalunya (en la modalitat Iniciatives singulars de protecció i millora del medi ambient) i va ser el guanyador dels I Premis de Turisme Responsable de Catalunya 2013.

Benvinguts a casa!

Les persones que regentem els allotjaments som també uns enamorats del caminar i de les nostres muntanyes. Ens encanta conversar del nostre país, dels seus pobles, dels seus camins i ajudar a descobrir als nostres hostes, detalls i essències que només els habitants d’aquest Pirineu coneixem.

 A Casa Leonardo us allotjareu en finalitzar la 4a etapa per començar la cinquena i última etapa ben descansats i relaxats.

 

El preu varia segons la quantitat de persones que realitzen juntes la ruta. Per més informació consulteu la web del Cinquè Llac o truqueu a la nostra central de reserves Pirineu Emoció tel. 973 681 518, agència que us gestionarà la reserva a tots els allotjaments del Cinquè Llac

 

Reserva les teves vacances al Cinquè Llac

Una de les millors experiències de senderisme. Estàs preparat? T'esperem
100% local

CONTACTA'NS

Truca'ns al +34 973 661 787

Vols parlar amb nosaltres?

Envia'ns un mail

Utilitzeu aquest formulari per fer-nos arribar els vostres dubtes, preguntes, suggeriments o qualsevol altra comunicació.

Passa per casa

Quasi sempre estem a casa, entra-hi i te l'ensenyarem! CASA LEONARDO C/La Bedoga nº2 25514 Senterada