SANTA MARIA DE MUR

Les pintures que decoraven l'absis central, es troben al "Museum of Fine Arts" de Boston (EUA) , són considerades com una de les millors mostres de pintura romànica a l'estranger.

L’església, originàriament de tres naus, cobertes amb volta de canó i arcs torals i capçades de tres absis semicirculars. La nau de tramuntana, mig esfondrada, fou transformada en un seguit de capelles i l’absidiola, convertida en sagristia. Exteriorment, els absis són decorats amb lesenes i arcuacions cegues. Les pintures que decoraven l’absis central,  es troben al “Museum of Fine Arts” de Boston (EUA) , són considerades com una de les millors mostres de pintura romànica a l’estranger. D’altres restes de pintura es conserven al Museu d’Art de Catalunya i una petita part, molt recremades, in situ.

A ponent de l’església i bastant desplaçat de l’eix de la nau central hi ha el claustre, del segle XII, amb les dependències monàstiques. Aquesta ubicació, atípica, és forçada per la topografia del terreny, ja que, normalment, els claustres s’alcen al costat sud de l’església o en casos excepcionals al nord. Recentment, s’ha trobat a la nau central del temple, les restes del comte de Pallars Jussà Ramon V, mort a finals del segle XI.

 

RESERVA DIRECTAMENT AMB NOSALTRES, A LA FAMÍLIA QUE T’ATENDRÀ DURANT LA TEVA ESTADA

Reservar a la nostra web també té avantatges:

  • Millor preu garantit
  • Beguda de benvinguda
  • Escull l’habitació que més t’agradi
 
Castell de Mur-Casa turisme rural Casa Leonardo

Santa Maria de Mur

Descobreix-la!

Santa Maria de Covet-Casa turisme rural Casa Leonardo

Santa Maria de Covet

Descobreix-la!

Les esglésies romàniques de la Vall de Boí

Descobreix-les!

Reserva la teva habitació ara! Reservar directament té avantatges

CONTACTA'NS

Truca'ns al +34 973 661 787

Vols parlar amb nosaltres?

Envia'ns un mail

Utilitzeu aquest formulari per fer-nos arribar els vostres dubtes, preguntes, suggeriments o qualsevol altra comunicació.

Passa per casa

Quasi sempre estem a casa, entra-hi i te l'ensenyarem! CASA LEONARDO C/La Bedoga nº2 25514 Senterada

Comments are closed.