EL CASTELL DE SANT GERVÀS

També conegut com a Castelló Sobirà de Sant Miquel de la Vall, és una de les fortaleses més importants que s’han conservat.

També conegut com a Castelló Sobirà de Sant Miquel de la Vall, és una de les fortaleses més importants que s’han conservat. El castell, erigit sobre un aflorament de roca,  posseeix dos elements principals, d’una banda la torre de l’homenatge, amb més de 15 metres d’alçada, i de l’altra, el recinte emmurallat, de forma triangular que tanca un àrea superior als 1.200 metres quadrats.

La torre de l’homenatge tenia tres nivells, perfectament visibles. En el segon pis hi era situada la porta adovellada, i en el tercer pis, molt malmès, es conserven les restes del que foren les defenses verticals de la torre d’homenatge. Són visibles encara els  traus on es col·locaven els cadafals (habituals en torres de planta quadrada, però escassos en torres rodones) com un dels elements més destacables de la torre de Sant Gervàs. El recinte murallat del castell resta desaparegut en bona part del seu perímetre.

El conjunt format pel castell i el poble podem datar-lo a finals del segle X i inicis del segle XI, sent el posterior segle XII el punt àlgid del conjunt. Posteriorment decaigué durant el segle XIII, segurament per l’efecte de l’emigració a millors terres, les pestes i les lluites feudals. El lloc restà definitivament abandonat i enrunat a finals del segle XV. Probablement la seva construcció fou responsabilitat de la família de Ponts. Aquesta fortificació acabar sent un element clau en la conquesta i repoblació de la vall de la Barcedana.  

 

RESERVA DIRECTAMENT AMB NOSALTRES, A LA FAMÍLIA QUE T’ATENDRÀ DURANT LA TEVA ESTADA

Reservar a la nostra web també té avantatges:

  • Millor preu garantit
  • Beguda de benvinguda
  • Escull l’habitació que més t’agradi
 
Castell de Mur-Casa turisme rural Casa Leonardo

Castell de Mur

Descobreix-lo!

Santa Maria de Covet- Casa turisme rural Casa Leonardo

Castell de Llordà

Descobreix-lo!

Castell de Sant Gervàs, Sant Miquel de la Vall- Casa turisme rural Casa Leonardo

Castell de Sant Gervàs

Descobreix-lo!

Reserva la teva habitació ara! Reservar directament té avantatges

CONTACTA'NS

Truca'ns al +34 973 661 787

Vols parlar amb nosaltres?

Envia'ns un mail

Utilitzeu aquest formulari per fer-nos arribar els vostres dubtes, preguntes, suggeriments o qualsevol altra comunicació.

Passa per casa

Quasi sempre estem a casa, entra-hi i te l'ensenyarem! CASA LEONARDO C/La Bedoga nº2 25514 Senterada

Comments are closed.