A casa, hem vestit els llits amb vànoves d’Aixovar: vànoves que transmeten cultura i sentit comú.

Vànoves Aixovar a Casa Leonardo

Vànoves Aixovar Casa Leonardo

A Casa Leonardo hem començat l’any vestint els llits amb les vànoves d’Aixovar. Quan parlem d’Aixovar parlem de Rosa Escalé Bosch, una dissenyadora bregada en els oficis del tèxtil. Es va iniciar d’aprenenta, i se’n va enamorar…

Activa i tafanera, ha intimat amb el cotó, i ha estat implicada amb la indústria local i europea cercant i creant producte i tendències. Coneix el sector i el camí cap a l’extermini que ha sofert amb la globalització.

L’any 2005 es retira “del sistema” i torna a viure al Bages on el paisatge torna a fer olor de colònia tèxtil… El seu objectiu: recuperar la tradició tèxtil catalana dels últims 250 anys, recuperar el saber i la tradició del territori a través d’un producte produït íntegrament en ell i trobar un espai de mercat que pugui reconèixer aquest valor i el faci rendible i competitiu.

L’any 2008 ofereix al món Aixovar, projecte local i autogestionat que ofereix bons teixits mitjançant qualitat, proximitat i sobretot, respectant el medi, les fibres i l’usuari: teixits locals, d’economia real, bons productes bàsics per a la llar.

Vànoves Aixovar a Casa LeonardoVànoves Aixovar Casa Leonardo

 

Els teixits d’Aixovar són les magdalenes de Proust del món tèxtil: un món de tactes, textures i olors de les fibres que, en algun lloc de la nostra memòria, han quedat intactes.

Aixovar, són teixits amb ànima, peces en cru, amb fibres vegetals i naturals, bàsicament el cotó que transmeten una cultura riquíssima, sàvia i competitiva aplicant a l’economia i al consum el sentit comú. Són teixits de l’àvia, que mantenen el valor de la tradició, elaborats amb la màxima cura i amb molt respecte per la fibra, el medi ambient i pensats per cuidar la pell de l’usuari. Són peces ben pensades, ben fetes i ben acabades.

A Casa Leonardo podreu veure i apreciar la bellesa d’aquest teixit elaborat de forma tradicional amb materials naturals i comprovar in situ el seu meravellós tacte, la seva qualitat de disseny i elaboració que transmet benestar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>