Aquesta tardor disfruteu de la ruta de la brama de Boumort.

La ruta de la brama de Boumort s’endinsa per uns dels paisatges més meravellosos del pre-pirineu occidental català amb serres abruptes i relleu força accidentat que dóna peu a forts contrastos, la qual cosa afavoreix una gran diversitat. Va ser declarat Reserva Nacional de Caça de Boumort amb la finalitat de protegir, fomentar i aprofitar les espècies animals que hi habiten en estat salvatge i de preservar els ecosistemes als quals pertanyen.
L’altura màxima de la Reserva s’assoleix al pic de Boumort (2.077 m), al Pi Sec (1.917 m) i al del Cap de Carreu (1.848 m).

La ruta amb 4×4 ens permetrà gaudir dels boscos i observar la vida i costums dels cèrvols. La millor època per veure’ls és des de mitjans de setembre fins mitjans d’octubre, ja que és l’època de cel, que es coneix amb el nom de la brama.

A l’època de la brama els individus dominants desenvolupen una intensa activitat per mantenir unit l’harem.  Per tant, durant aquesta època no paren de perseguir-se i lluitar amb la resta de mascles competidors, per fer-se veure o millor dit fer-se sentir, fet que els acaba provocant un desgast notable al final de la temporada del zel. És un espectacle únic i digne de veure, que és millor fer-la de forma guiada.

Al llarg de la ruta també es podrà veure gran diversitat d’aus i mamífers.

Les espècies d’aus més representatives són el trencalòs (Gypaetus barbatus), el voltor comú (Gyps fulvus) i l’aufrany (Neophron percnopterus). Destaquem també altres rapinyaires com l’àliga daurada (Aquila chrysaetos), el duc (Bubo bubo) i el falcó pelegrí (Falco peregrinus). Pel que fa  a mamífers, els que trobem en un nombre més abundant són el gat fer (Felis sylvestris), el toixó (Meles meles), la guineu (Vulpes vulpes) i el senglar (Sus scrofa).  L’isard (Rupicapra pyrenaica) és un visitant ocasional de la zona.

Per aquesta tardor us hem preparat un paquet turístic de cap de setmana per disfrutar amb 4×4 la brama de Boumort. Animeu-vos a venir al Pallars a disfrutar de la brama i de Casa Leonardo, i segur que algun bolet també us sorprendrà al llarg de la vostra estada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>